Steam OS Downloads

27-11-2015
Steam OS Downloads

Steam OS Downloads die je steammachine ervaring zullen veranderen

Wat is Steam?

Het gaming platform Steam heeft ervoor gezorgd dat gamen op de PC weer hip is. Vanaf Steam download je eenvoudig de beste nieuwe spellen, die je dan direct op je PC kunt spelen. Je kunt dit alleen doen, of online met de vrienden die je op Steam hebt gemaakt. Je zou Steam zogezegd kunnen vergelijken met de werking van een console, alleen ben je er dan aan gebonden achter je PC te zitten gamen, toch? Mis, want met behulp van een Steam Machine neem je jouw hele Steam-ervaring gewoon mee naar je woonkamer of andere gameroom, waar je vanuit je luie bank al die fantastische Steam-games kunt spelen.

Wat is een Steam Machine?

Een Steam Machine zou je kunnen omschrijven als een console die draait op het Linux besturingssysteem, en die constant contact heeft met Steam. Meerdere producenten van PC-apparatuur hebben hun eigen uitvoering van de Steam Machine op de markt gebracht. Ze zien er van buiten anders uit, maar bieden verder dezelfde functionaliteiten. Door middel van Steam Link stream je bijvoorbeeld je nieuwe game zo naar die plek in huis waar je wilt gamen, of je downloadt een van de meer dan 1000 Steam games die er momenteel beschikbaar zijn. En daar zitten absolute juweeltjes tussen! Als fanatieke gamer heb je helemaal geen Xbox of Playstation meer nodig, zeker niet als je een van de volgende games op je Steam Machine hebt staan.

Steam Games voor Steam OS

Bioshock Infinite

De Bioshock-games hebben zich door de jaren heen bewezen als misschien wel de beste verhalende shooters die er te krijgen zijn. Zo wordt je in Bioshock Infinte als gamer meegenomen naar een alternatieve realiteit, waarin een Amerikaanse miljonair een stad heeft laten bouwen in de wolken. Deze stad is opgezet als een soort paradijs, maar je komt er al snel achter dat schijn bedriegt. Je wordt er opuit gestuurd om een jonge vrouw te redden, die om duistere redenen wordt vastgehouden. En dan valt het mooie plaatje van deze perfecte samenleving al snel in duigen.

Borderlands 2

De Borderlands games zijn shooters van een hele andere orde. Als je minder waarde hecht aan een goed verhaal, en meer aan over the top shooter fun, dan is Borderlands 2 absoluut jouw game. Op Steam speelt deze game heerlijk weg, en kun je zowel solo als multiplayer jezelf helemaal uitleven. De Borderlands-spellen vallen op door de originele settings, de humor en de onverwachte wendingen in het verhaal. Borderlands 2 heeft een grote schare fans, ook op Steam, en je zult dan ook nooit problemen hebben iemand te vinden om mee online te spelen.

Civilization V

Civilization V is een goed voorbeeld van een strategiespel dat de cliches van het genre weet te omzeilen. Het is bijna onmogelijk om deze game weg te leggen als je middenin een campagne zit. Je moet als historisch leider proberen je beschaving van het 4e millennium voor Chr. tot en met de 21e eeuw te leiden, waarbij je het al dan niet online opneemt tegen andere spelers en beschavingen.

Wil je spellen kopen voor Steam OS?

Je kan je steam OS spellen kopen door tegoed te plaatsen op je steam account. Dit tegoed kan je eropzetten door middel van een Steam giftcard.
Koop een steam giftcard!