Spotify op Sonos

11-9-2014
Spotify op Sonos

Sonos is een revolutionair muzieksysteem dat gebruikers in staat stelt om eenvoudig muziek af te spelen in het hele huis, door middel van draadloze HiFi-speakers en audiocomponenten. Sonos creëert een uniek draadloos netwerk dat jouw eigen digitale muziekcollectie bevat, en geeft daarnaast toegang tot duizenden internetradiozenders.

Spotify op Sonos

Met je smartphone, tablet of controller stel je eenvoudig de muziek en het volume voor elke kamer in. Speel je favoriete stuk van Chopin af in de badkamer terwijl in de woonkamer een jazznummer klinkt en de kinderen op zolder luisteren naar Katy Perry. Het is bovendien mogelijk om kamers te groeperen of in het hele huis dezelfde muziek te laten klinken. Je Sonossysteem staat in directe verbinding met het internet en het is daarom mogelijk om met Sonos gebruik te maken van online muziekdiensten zoals Spotify. Spotify is de grootste online dienst voor het streamen van muziek. De muziek wordt niet gedownload maar blijft op de webserver staan en is rechtstreeks te beluisteren als stream. Met een Spotify-account heb je gratis toegang tot miljoenen nummers, die je direct af kunt spelen met je computer. Bovendien kun je afspeellijsten samenstellen, zien welke nummers je vrienden beluisteren en je favoriete artiesten volgen. Een Spotify Premium account geeft ook toegang tot Spotify met je mobiele telefoon of tablet, zodat je altijd en overal muziek kunt streamen. Door je Spotify Premium account te koppelen aan je Sonossysteem, heb je niet alleen achter je computer en onderweg toegang tot Spotify, maar kun je in iedere kamer van het huis draadloos je favoriete nummers beluisteren en muziek streamen. Zo kan iedere muziekliefhebber de mogelijkheden van het audiosysteem van Sonos combineren met de online muziekdiensten van Spotify.

Installatie

Om Spotify te kunnen beluisteren met je Sonossysteem, heb je Spotify Premium nodig. Doorloop de volgende 10 stappen om Spotify Premium te installeren en aan Sonos te koppelen:

  1. Ga naar www.spotify.com en maak gratis een account aan.
  2. Kies voor 1 maand gratis Premium proberen bet betaal Spotify Premium met een Gift Card (€9,99 per maand). Volg de instructies om de software op je computer of laptop te installeren.
  3. Open op je laptop of computer de Sonos Controller voor PC of Mac.
  4. Klik in de menubalk op Beheren en selecteer vervolgens Instellen Service.
  5. Klik links onderin het scherm op het + teken om de beschikbare diensten te tonen en selecteer Spofity.
  6. Kies “Ik heb al een Spotify account” en klik op Volgende.
  7. Klik op de link die in het scherm verschijnt om te verifieren.
  8. Je wordt nu naar een Spotify webpagina geleid waar je kunt inloggen met je Spotify account.
  9. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord en klik op Toestaan.
  10. Spotify is nu gereed voor gebruik met Sonos. Keer terug naar de Sonos Controller en klik op Klaar om de installatie te voltooien.

Na het doorlopen van de bovenstaande 10 stappen, kun je direct overal in huis genieten van Spotify. Ga met de Sonos handheld controller naar het muziekservice menu en kies Spotify; ga vervolgens op zoek naar je favoriete artiesten, albums en nummers.

Wil je een Spotify product aan iemand cadeau geven? Koop dan een Spotify gift card, ter waarde van €10, €30 of €60. De Spotify gift card 10 euro is zowel online als bij diverse winkels en supermarkten verkrijgbaar. Een origineel cadeau voor iedereen die van muziek houdt!