Nieuw: Spotify op de Chromecast

28-11-2015
Nieuw: Spotify op de Chromecast

Sinds oktober 2015 is het mogelijk om Spotify via de chromecast via je televisie te gebruiken. Dat was niet vanzelfsprekend omdat Spotify, en de aanbieder van de chromecast Google, beiden streaming muziekdiensten aanbieden, waardoor het als het ware concurrenten van elkaar zijn. Wat Spotify en de chromecast zijn, en hoe dit werkt lees je in onderstand artikel.

Wat is Spotify

Spotify is een online streaming muziekaanbieder waarbij de klanten keuze hebben uit miljoenen liedjes in alle genres en van aller tijden. Bijna alle muziek die beschikbaar is kan via Spotify worden gevonden. Spotify kan gratis worden beluisterd waarbij er regelmatig reclames worden uitgezonden. Er is ook een reclamevrije betaald abonnement beschikbaar waarbij de klant ook de mogelijk heeft om gedurende een bepaalde tijd nummers offline te beluisteren. Je kan een Spotify abbonement kopen door middel van een spotify giftcard.
Koop nu een spotify gift card

Wat is de chromecast

De chromecast is een klein apparaatje, een zogenaamde dongle, die eruit ziet als een USB stick. Deze sluit je aan op een HDMI poort van de televisie die je wil gaan gebruiken. Nu is het mogelijk om diverse media via wifi te streamen. Hiervoor gebruik je mobiele apparatuur zoals een tablet of smartphone. Denk hierbij aan foto’s, video’s, muziek of games die op het grote tv-scherm verschijnen. De chromecast moet om te kunnen communiceren wel over hetzelfde wifi netwerk beschikken als de gebruikte apparatuur.

Hoe gebruik je Spotify op de chromecast?

De eerste stap is het installeren van Spotify op je apparatuur. Dat kan een computer, tablet of smartphone zijn. Als je dit programma opent dan geeft Spotify aan welke apparaten geschikt zijn om de muziekdienst te gebruiken. Kies voor de chromecast als het geschikte apparaat. Vanaf dat moment kan je jouw muziek via Spotify opzoeken en afspelen, en zal dit via je televisie te beluisteren zijn. Informatie over het actuele liedje verschijnt zichtbaar in beeld, voorzien van de digitale platenhoes. Ook de titel van de vorige en volgende liedje wordt in het televisiescherm zichtbaar. Terwijl de chromecast zijn werk doet kan je het apparaat waar Spotify op draait gewoon voor andere doeleinden blijven gebruiken.