Assassins Creed Unity Android

15-12-2014
Assassins Creed Unity Android

Assassin's Creed Unity is het eerste spel in de Assassin's Creed reeks die alleen op de nieuwe generatie consoles uitkomt, en dus niet meer beschikbaar is voor de Playstation 3 en de Xbox 360. Dit was een bewuste keuze van Ubisoft, de uitgever. Door zich alleen op de Playstation 4 en de Xbox One te richten kan Assassin's Creed optimaal gebruik maken van de extra kracht die de nieuwste generatie consoles met zich meebrengen. Het spel maakt optimaal gebruik van de vernieuwde grafische mogelijkheden en ziet er visueel schitterend uit.

Ubisoft lanceert een Assassin's Creed Android app.

Assassin's Creed Unity speelt zich af in de Franse hoofdstad Parijs en neemt plaats tijdens de Franse Revolutie. Voor diegenen die bekend zijn met de Assassin's Creed reeks zal de besturing en gameplay zeer vertrouwd overkomen. Nieuw is echter de toevoeging van coöperatieve multiplayer wat de herspeelbaarheid van het spel ten goede komt. In deze modus kunnen spelers samen de levels door struinen en de straatjes en steegjes van Parijs verkennen.

Nog een bijzonder kenmerk van Assasins Creed Unity is de bijbehorende Android app. De app geeft het Parijs van de gamewereld in 3D weer en maakt het de speler veel makkelijker om de weg te vinden in de wirwar van straatjes. De app bevat ook een database met achtergrondinformatie, tips, en handleidingen. Verder kan de speler in de app ook gebruik maken van warmte-kaarten waarmee getoond wordt hoe andere spelers de levels hebben voltooid. Dit is bijzonder nuttig voor spelers die op een bepaald level vastzitten. De app kan ook gedownload worden zonder het spel te bezitten maar is dan zo goed als nutteloos.

Voor spelers die de app niet nodig hebben om ze door levels heen te helpen is ze alsnog nuttig vanwege de puzzels die bijzondere 'Nomad Brotherhood' missies vrijspelen. Zonder app is het onmogelijk om deze missies te ontgrendelen wat zonde is want ze zijn zeker de moeite waard. Spelers kunnen tijdens deze missies bonussen en voorwerpen vinden die in het hoofd spel niet beschikbaar zijn en het loont zich dus om de puzzels op de app op te lossen.

Assassin's Creed komt uit op 11 november.

Assassin's Creed betalen

Wil je de game betalen maar heb je geen creditcard? Tegenwoordig kun je geld toevoegen aan je Google Wallet met een Google Play gift card. Koop de Google Play card eenvoudig online door deze af te rekenen met iDEAL, Mister Cash of Bitcoin. Na je betaling verschijnt er een Google code op je scherm waarna je deze direct kunt inwisselen in de Google Play Store.