Apple: 14 dagen geld terug garantie

17-03-2016
artikel

Apple: Geld terug garantie van 14 dagen op App­store aankopen in de App Store.

14 Dagen garantie

Sinds begin dit jaar bevat de algemene voorwaarden van iTunes een nieuwe regelgeving waar gesproken wordt over een geld terug garantie. Dit geld voor alle digitale aankopen via iTunes, de App Store. Men dient wel binnen 14 dagen na aankoop de app te retourneren.

Zonder reden

In de periode van 14 dagen kunnen klanten, zonder dat ze een reden nodig hebben, de app retourneren. Hierna wordt het aanschafbedrag teruggestort op het account. Om de app te retourneren dient men gebruik te maken van de 'Meld een probleem' ­functie of moet men een brief sturen naar het Apple kantoor in Luxemburg. Deze methode is beschikbaar voor alle aankopen die digitaal zijn verricht binnen iTunes, de App Store, Mac Store en iBooks Store. Het herroepingsrecht geldt niet voor fysieke tegoedkaarten zoals de iTunes Cadeaukaarten waarvan de code al is ingewisseld. Echter krijgt met wel het geld terug gestort op het account. Google hanteert in de Google Play Store enkel een geld terug garantie van maximaal twee uren na aanschaf. Apple heeft de nieuwe regel ingevoerd door toedoen van de nieuwe Europese Commissie voorschriften. Of Google de geld terug garantie ook gaat verlengen voor de Google Play Store is nog onbekend.

iTunes Giftcard

Wilt u ook een iTunes giftcard kunt u deze kopen via www.iGiftcards.nl. Hiermee kunt u zonder creditcard direct een code bestellen en deze ook meteen gebruiken voor al uw apps. Misschien dat u uw spellen zelfs binnen twee weken kan uitspelen en zo dubbel gebruik maken van uw tegoed! Veel succes!

iTunes code inwisselen

Het inwisselen van je iTunes kaart is eenvoudig gedaan. Je hoeft alleen maar je iTunes te openen en in de linkerbalk te klikken op iTunes Store. Dan zie je aan de rechterkant Inwisselen staan, klik hierop voor het inwisselen van je iTunes kaart. Vul vervolgens je code in en je hebt je iTunes kaart ingewisseld.

 • iTunes (Nederlands)
  Direct geleverd per email
  €15,00
 • iTunes (Nederlands)
  Direct geleverd per email
  €24,88
 •