App Stores groeien door

17-03-2016
artikel

Verwachting: gebruikers downloaden in 2020 285 miljard applicaties. Volgens de verwachting van App Annie zetten gebruikers over de gehele wereld maar liefst 285 miljard apps op hun telefoon in 2020.

App Stores groeien door

Het aantal downloads uit mobiele winkels met applicaties, ook wel app stores genoemd, verdubbelt tussen 2015 en 2020. Dit blijkt uit cijfers van App Annie: een bedrijf dat data verzamelt over mobiele applicaties.

Verwachting: gebruikers downloaden in 2020 285 miljard applicaties

Volgens de verwachting van App Annie zetten gebruikers over de gehele wereld maar liefst 285 miljard apps op hun telefoon in 2020. Opkomende economieën drijven het aantal downloads van applicaties fors op, maar ook bestaande markten doen het nog altijd goed in de app stores.

App Annie: omzet 2016 totaal 51 miljard dollar

Uit de cijfers van App Annie blijkt niet alleen dat het aantal downloads in het jaar 2020 maar liefst 285 miljard zal bedragen, maar ook dat de totale omzet uit app winkels wereldwijd dit jaar op 51 miljard dollar uitkomt. Dit lijkt veel, maar volgens de cijfers van het bedrijf stijgt de omzet de komende jaren nog flink. In 2016 zou er sprake zijn van een totale omzet van 51 miljard dollar, maar in 2020 verwacht App Annie een totale omzet van 101 miljard dollar.

De groei in de omzet wordt voornamelijk veroorzaakt door de sterke omarming van mobiele applicaties in opkomende economieën. Daar komt nog bij dat mensen in gevestigde economieën vaker geneigd zijn om geld uit te geven aan mobiele applicaties, waardoor het aantal downloads van betaalde applicaties ook stijgt.

Hoogste omzet op dit moment voor Apple's App Store

Op dit moment presteert de app store van Apple het best als het om de omzet van app stores gaat. App Annie verwacht dat dit nog wel even het geval zal blijven, maar zegt wel dat Apple's App Store hoogstwaarschijnlijk ingehaald zal worden door de app store van Android (Google Play) in het jaar 2017. Dit komt voornamelijk door de groeiende populariteit van Android apparaten, waardoor meer mensen op zoek gaan naar applicaties in de app store voor Android apparaten.

Apple App Store en Play Store betalen

Helaas kun je de Google Play Store en de Apple App Store niet betalen met iDEAL. Gelukkig hebben wij een oplossing: Koop een iTunes Kaart of Google Play card online en wissel de code in via de App Store. Je kunt de iTunes of Google codes online kopen door te betalen velen betaalmethodes waaronder iDEAL. Zo heb je geen creditcard meer nodig en hoef je niet naar de winkel om een Giftcard te kopen.

 • iTunes (Nederlands)
  Direct geleverd per email
  €15,00
 • iTunes (Nederlands)
  Direct geleverd per email
  €24,88
 •